6 skäl att investera i en modern webbplats

Jonatan Håde
Jonatan Håde
14 november 2022


Se listan med 6 anledningar varför du bör överväga att investera 💼 i en professionell webbplats
Investera I En Webbplats

1. Kraftfullaste marknadsföringsverktyget

Din webbplats är ditt skyltfönster för att visa besökare vad du gör och varför ni finns. Det är viktigt att se till att din webbplats representerar ditt företag både effektivt och professionellt. Med en snabb och tillgänglig hemsida kan du snabbt nå ut med företagets erbjudande till befintliga kunder och konvertera nya.

2. Stärker förtroende och varumärke 💎

Frågar vi besökaren är webbdesign viktigare än innehållet för att avgöra om företaget går att lita på. En butik med inbjudande skyltfönster leder till fler besök och med en tillgänglighetsanpassad entré ger du besökare med funktionsnedsättning möjlighet spana in din butik. I digitala världen heter det WCAG, hemsidan görs tillgänglig med t.ex. anpassningsbar text-storlek och webbsidor kan läsas med skärmläsare.

Hela 94% av konsumenterna nämner bristande design som sin främsta anledning till att misstro en webbplats. Söker du dessutom ny kompetent personal är sannolikheten stor att de spanar in hemsidan innan de skickar jobbansökan.

Du investerar för en bättre miljö 🌱 Visste du att internet står för cirka 2% av de globala koldioxidutsläppen? Genom att utveckla en hållbar hemsida med ny teknik och effektiv kod minskas digitala avtryck.

3. Alltid tillgänglig

Till skillnad från oss människor sover aldrig en webbplats. Du kan alltså nå ut med din information och sälja dygnet runt, året om. En professionell webbplats som ger relevant information med möjlighet till offertförfrågningar, onlineköp, bokningar och donationer sparar både tid och energi för dig och kunden.

4. Mer synlig

Google har över 7 miljarder sökningar per dag. Att investera i en professionell hemsida och ett snabbt CMS som har tekniska förutsättningar för bra sökmotoroptimering (SEO), ger din webbplats en extra boost 🚀 och ett försprång från konkurrenterna som inte satsar på en modern hemsida.

Källa: Internet Live Stats 2021, FinancesOnline 2021

5. Du klarar 2 sekunder

Ett annat viktigt område för att vinna besökarens förtroende är hastighet, där ungefär hälften av besökarna förväntar sig att en webbsida ska laddas på två sekunder eller mindre. Med en snabb webbplats med bra användarupplevelse kan du alltså nå upp till 50% fler kunder 📈 jämfört med en långsam webbplats.

6. Sparar tid och pengar

En investering i professionell webbutveckling och webbdesign hjälper dig inte bara att nå kunder, generera intäkter och förstärka företagets varumärke, utan det säkerställer också att du undviker oförutsedda utgifter orsakade av säkerhetsintrång, problem med versions-uppdateringar eller kodproblem. Med hjälp av en webbyrå säkerställer du tillgång till support för din webbplats, så att du snabbt kan få hjälp med frågor eller prata webbutveckling samt få råd framåt.

Vad kostar en hemsida?

Hur mycket du behöver investera på din webbplats beror på olika faktorer, såsom vilken funktionalitet som behövs och din målgrupp.

Det går att jämföra med att bygga ett hus 🏠 Vilka ska använda huset och hur ska det se ut? På vilken tomt ska huset placeras och hur mycket underhåll krävs? Innan tomt och grund står färdig behöver inredning bestämmas såsom val av material, färg och ljussättning. Vill du få den där perfekta unika designen kan du med fördel rådfråga en inredningsarkitekt (i webbvärlden heter det UX-designer eller grafiker). Precis som unika tapeter finns det skräddarsydd webbdesign och webbutveckling.

Men säg ungefär vad det kostar? 🤔

För att veta hur mycket du behöver investera på din hemsida måste du ta reda på..

..vilket syfte och mål hemsidan ska uppfylla,
..vilka krav du har på hemsidan,
..vilken budget du har

Vidare behöver du välja webbverktyg (CMS), webbdesign och struktur på hemsidan. Du behöver tänka ut vart funktioner på hemsidan ska placeras och hur dom ska fungera. Du behöver även planera driftsättning och placering av hemsida i webbhotell samt aktivera drift och eventuella serviceavtal beroende på ditt behov som du tog fram i första steget.

En professionell hemsida kostar vanligen från 30 till 500 tusen kronor med en månadskostnad från 400kr för drift och service.

Ta reda på mer exakt vad du behöver investera

För att underlätta din planering och investering kan du beställa förstudie och prototyp för din webbplats. Professionella webbyråer kan erbjuda detta (även vi på Apptech). Med ett bra investeringsunderlag kan du fråga olika leverantörer om pris och självklart även oss på Apptech.

Din partner

Vi vet, likt ett husbygge, att det kan vara en utmaning med att bygga och planera en ny hemsida. Men det behöver inte vara så krångligt. På Apptech har vi olika arkitekter 🦸‍♀️👩‍🚀 för olika arbeten, UX och webbdesigners, front och backend-utvecklare, projektledare och infrastruktur-tekniker som finns redo att hjälpa dig. Apptech levererar webbutveckling från Hudiksvall och Västerås till kunder som startups och globala koncerner.

Kontakta oss så pratar vi om ditt webbprojekt! 👋

Pst.. här kan du spana på våra kundprojekt inom webb.

 

Jonatan
Jonatan Håde, Project Manager
Ring eller skicka epost

Mer läsning

Umbraco 9 EOL
Jonatan Håde
Jonatan Håde
16 december 2022

Umbraco 9 End Of Life

Dags att säga hejdå till Umbraco CMS 9 👋

Umbraco CMS
Jonatan Håde
Jonatan Håde
13 september 2022

Nedräkning för Umbraco 7 💜

Det är endast 6 månader kvar tills Umbraco CMS 7 blir osupportad.