Prostatacancerförbundet

Ny webbplats till Prostatacancerförbundet och deras patientföreningar för att göra det enklare att sprida kunskap om Prostatacancer och samla in gåvor till forskningen

Uppdraget

Varje dag får 27 män diagnosen prostatacancer. Det är över 10 000 män om året. Prostatacancerförbundet är en riksorganisation med 27 lokala patientföreningar som tillsammans verkar för ökad kunskap om prostatacancer och har länge varit kund till vårt dotterbolag Föreningssupport. För att underlätta för deras kommunikatörer önskade man en ny webbplats med ett modernare CMS och mer flexibilitet. Webbplatsen behövde en användarvänlig design med en tydlig navigation och möjligheter för allmänheten att skänka gåvor till forskningen på ett enkelt sätt.

Lösningen

Vi tog fram design och struktur för den nya webbplatsen som byggdes i Umbraco. Förbundet använder Föreningssupports medlemssystem för medlemsregister och gåvohantering. Via Föreningssupports API integrerade vi nya gåvoformulär på webben för att besökare ska kunna skapa minnesgåvor och betala med Swish eller kontokort. Minnesbladen genereras och skickas därefter via e-post eller brev, till anhörig eller begravningsbyrå. Webbplatsen har flexibla komponenter i CMS:et som gör det enkelt för kommunikatörerna att skapa landingssidor och hålla sajten uppdaterad med nyheter inom förbundet. Varje lokalförening har fått möjlighet att skapa en egen webb som sätts upp i samma CMS med färdiga mallar.

  • Multipla webbplatser
  • Gåvohantering
  • Integrerad med medlemssystem
  • Nyheter och aktivitetskalender

Arbetets omfattning

Front-end
Back-end
Design
Integration

Resultatet

Den nya webbplatsen har fått mer trafik och drivit in över 1 miljon kronor i allmäna gåvor och minnesgåvor sedan 2021, där 86% betalar sin gåva med Swish.

"Vi är jättenöjda med vår hemsida, den är snygg, enkel och användarvänlig. Ni är lyhörda, flexibla och vi blir bemötta på ett trevligt och professionellt sätt. Under projektet med den nya webben var det helt fantastiskt. Vi testade oss fram tillsammans och ni var väldigt öppna för att vidareutveckla olika funktioner baserat på våra önskemål. Resultatet blev mycket bra. "

Maria
Maria Ahlvik
Kommunikationsansvarig
1 000 000
Kr har inkommit i gåvor på 21 mån
23/27
Lokalföreningar valde samma plattform
prostatacancerforbundet.se

Nästa referenscase

Kundcase Timekeeper 1200X900px Start

Timekeeper är den enkla lösningen för att tidredovisa och hålla ordning på timma...

Timekeeper

Webbapp SaaS Tech för CTO Mobilapp