Fasadgruppen.se

En webbplats redo för börsen åt fasadgruppen.se och dotterbolag. Fasadgruppens webblösning möjliggör smidig hantering av samtliga webbplatser i deras koncern, med stödet som krävs för börsnoterade företag.

Uppdraget

Fasadgruppen är Nordens största och Sveriges enda rikstäckande helhetsleverantör av hållbara fasader med lokal närvaro. Verksamheten bygger på lokalt förankrade entreprenörsdrivna företag med tydligt fokus på samverkan, engagemang och kompetens. Utmaningen bestod att ta fram en gemensam plattform för Fasadgruppen och deras koncernföretag.

Lösningen

Apptech skapade en gemensam plattform för respektive webbplats till Fasadgruppen och deras koncernföretag. Lösningen är byggd på Umbraco CMS och företagen hanteras i samma verktyg med olika behörigheter beroende på företagskoppling.

  • Multipla webbplatser
  • Investerare-sidor med MFN-integration
  • Företagskarta
  • Referensbank med projekt
  • Språkstöd med "split-view"-redigering

Arbetets omfattning

Front-end
Back-end
Design

Resultatet

Resultatet är en flexibel lösning som anpassas i takt med att fler bolag ansluter och Fasadgruppen växer. Webbplatsen uppfyller kraven för börsnoterade företag enligt MAR, vilket innebär stöd för integration av externa pressverktyg till investerare-sidor.

 

"Fasadgruppens samarbete med Apptech har från start varit väldigt bra och uteslutande positivt. Vi försöker hela tiden att optimera vår hemsida i samråd med Apptech. Oavsett vilket behov vi har haft, så har de alltid hittat de bästa lösningarna för just våra behov och utmaningar. I samband med vår börsnotering gjorde vi mer omfattande justeringar på hemsidan och då var det en stor trygghet att arbeta med kompetenta och lyhörda personer som alltid levererar i tid och dessutom har ett trevligt bemötande."

Michele
Michele Ferrari, Marknadschef
Fasadgruppen
30
Webbplatser i samma CMS och en ny sätts upp på ett par timmar
47%
Minskad kostnad för dotterbolagens hemsidor
fasadgruppen.se

Nästa referenscase

Kundcase PCF 1200X900px Start

Ny webbplats till Prostatacancerförbundet och deras patientföreningar för att gö...

Prostatacancerförbundet

Webbplats Umbraco Swish