Loading...

Umbraco 11 - The Need for Speed 🏄‍♀️

Jonatan
Jonatan Håde
22 december 2022


Prestandalyft och nya funktioner i Umbraco CMS 11
Umbraco CMS

Umbraco 11

Det senaste släppet Umbraco 11, blev tillgänglig att använda den 1 december 2022. Versionen innehåller nya funktioner, inklusive en ny och förbättrad blockredigerare (Block Grid Editor) och CMS:et är kompatibelt med .NET 7.

Vad är nytt i Umbraco 11?

Snabbare

Nya .NET 7 är supersnabbt och innehåller stora prestandaförbättringar. Allt med Umbraco går fortare helt enkelt.

Uppdaterad innehållsredigerare

Umbraco 11 kommer med ett uppdaterat innehållsverktyg (Rich Text Editor) för att hantera innehåll på webbplatsen. Rätt likt tidigare versioner fast ännu mer användarvänlig och några fler val i verktygsfältet.

Umbraco 11 TinyMCE 6

Block Grid Editor

Den största funktionen i Umbraco 11 är nya blockredigeraren. Det är en ny funktion som gör det möjligt att lägga block i rutnät. T.ex. ett rubrikblock, ett textblock, 4st bildblock över 4 kolumner och ett sista bildblock som spänner över 3 kolumner. Med andra ord ett väldigt flexibelt sätt att bygga webbsidor på.

Umbraco 11 Block Grid Editor

 

Umbraco lanserar ny marknadsplats

Tillsammans med släppet av Umbraco 11 lanserar även Umbraco en helt nya marknadsplats (Umbraco Marketplace) där du kan hitta färdiga paket och integrationer till Umbraco. Umbraco Marketplace har bättre struktur som gör det enklare att filtrera och söka fram relevant innehåll.

En kort version

Umbraco 11 använder Microsofts ramverk .NET 7, vilket innebär att plattformen har support fram till Maj 2024. Du behöver sen uppdatera till Umbraco 12 som kommer ut i november 2023. Umbraco 12 är också en kort version, så du behöver uppdatera till Umbraco 13 innan november 2024. Umbraco 13 kommer ha lång support (LTS - long-term-support).

Osäker på vilken Umbraco version ni har?

Inte helt lätt att hålla sig uppdaterad på versioner och vilka som är aktuella. Prata med oss så kontrollerar vi vilken Umbraco-version ni har och tar fram en långsiktig planering. Vi erbjuder uppgraderingsprojekt och serviceavtal för löpande uppdateringar av webbplatser.

Kontakta oss så pratar vi mer! 👋

 

Jonatan
Jonatan Håde, Project Manager
Ring eller skicka epost

Mer läsning

Blogg Prototyp Mockup
Jonatan
Magnus Forsberg
8 september 2022

Varför en prototyp?

Vad är en prototyp och varför behövs den?

Umbraco 9 EOL
Jonatan
Jonatan Håde
16 december 2022

Umbraco 9 End Of Life

Dags att säga hejdå till Umbraco CMS 9 👋