Umbraco 11 - The Need for Speed 🏄‍♀️

Jonatan
Jonatan Håde
22 december 2022


Prestandalyft och nya funktioner i Umbraco CMS 11
Umbraco 11

Umbraco 11

Det senaste släppet Umbraco 11, blev tillgänglig att använda den 1 december 2022. Versionen innehåller nya funktioner, inklusive en ny och förbättrad blockredigerare (Block Grid Editor) och CMS:et är kompatibelt med .NET 7.

Vad är nytt i Umbraco 11?

Snabbare

Nya .NET 7 är supersnabbt och innehåller stora prestandaförbättringar. Allt med Umbraco går fortare helt enkelt.

Uppdaterad innehållsredigerare

Umbraco 11 kommer med ett uppdaterat innehållsverktyg (Rich Text Editor) för att hantera innehåll på webbplatsen. Rätt likt tidigare versioner fast ännu mer användarvänlig och några fler val i verktygsfältet.

Umbraco 11 TinyMCE 6

Block Grid Editor

Den största funktionen i Umbraco 11 är nya blockredigeraren. Det är en ny funktion som gör det möjligt att lägga block i rutnät. T.ex. ett rubrikblock, ett textblock, 4st bildblock över 4 kolumner och ett sista bildblock som spänner över 3 kolumner. Med andra ord ett väldigt flexibelt sätt att bygga webbsidor på.

Umbraco 11 Block Grid Editor

 

Umbraco lanserar ny marknadsplats

Tillsammans med släppet av Umbraco 11 lanserar även Umbraco en helt nya marknadsplats (Umbraco Marketplace) där du kan hitta färdiga paket och integrationer till Umbraco. Umbraco Marketplace har bättre struktur som gör det enklare att filtrera och söka fram relevant innehåll.

En kort version

Umbraco 11 är en kort version som har support fram till december 2023. Du kan välja att uppdatera till Umbraco 12 som släpps i juni 2023 eller vänta till Umbraco 13 som beräknas släppas i december 2023. Umbraco 13 kommer ha lång support (LTS - long-term-support).

Umbraco versioner och support

Umbraco CMS Support End-Of-Life

Osäker på vilken Umbraco version ni har?

Inte helt lätt att hålla sig uppdaterad på versioner och vilka som är aktuella. Prata med oss så kontrollerar vi vilken Umbraco-version ni har och tar fram en långsiktig planering. Vi erbjuder uppgraderingsprojekt och serviceavtal för löpande uppdateringar av webbplatser.

Kontakta oss så pratar vi mer! 👋

 

Jonatan
Jonatan Håde, Project Manager
Ring eller skicka epost

Mer läsning

Kollage
Jonatan
Kristofer Håde
26 februari 2023

Apptech 10 år! Hur hamnade vi här?

Apptech fyller 10 år! Grattis till oss och tack alla kunder för resan hittills. I fredags samlade vi hela företaget i Hudiksvall för återbli...

Umbraco 9 EOL
Jonatan
Jonatan Håde
16 december 2022

Umbraco 9 End Of Life

Dags att säga hejdå till Umbraco CMS 9 👋