Apptech 10 år! Hur hamnade vi här?

Kristofer Håde
Kristofer Håde
26 februari 2023


Apptech fyller 10 år! Grattis till oss och tack alla kunder för resan hittills. I fredags samlade vi hela företaget i Hudiksvall för återblickar, lunch, aktiviteter och planer framåt. 
Kollage

Vad har vi gjort under dessa år egentligen?

  • Otroligt många hemsidor, intranät, kundportaler och mobilappar. Över 300 faktiskt.
  • 3 nya SaaS-produkter (program man hyr online) som omsätter över 10 miljoner kr per år.
  • En hel del integrationer mot ekonomi och betalsystem för automatisering av tidsödande administration.
  • Ett 20-tal webbapplikationer för lager, schemaläggning, fakturering, biljetthantering, kundbokning, bokföring, orderhantering, projekthantering och tidrapportering.
  • Många misstag och fler lärdomar
  • Blivit Gasellföretag 2 år i rad
  • Konferenser i Visby, Barcelona, Sthlm och Västerås

I tidslinjen nedan berättar jag mer om vår resa och vilka händelser som som tagit oss hela vägen fram till idag. Läs vidare om du är nyfiken!

VÅR HISTORIA

Apptechs första 10 år

 

Det började med ett eget CMS år 2009

2009 arbetar jag som frilansande webbutvecklare efter att ha varit anställd på tre olika företag i Örebro, Stockholm och Oslo sedan 2006. Jag letar upp företag som behöver hjälp på forum och den första kunden blev ett utbildningsföretag i Uppsala. De fick en webblösning på ett skräddarsytt CMS för att lärare skulle kunna boka biljetter till föreläsningar. Timtaxan var 150 kr. En redovisningsbyrå, en mur- och putsentreprenörsförening samt flertalet mindre hemsidor och intranät byggs nu. Efter att jag bosätter mig i Hudiksvall flyttades kunderna över till en ny verksamhet när jag började samarbeta med andra företagare i Hudiksvall under namnet IT-staden.  

2013
Illustration

Apptech föds och företaget byggs upp på Sjötullsgatan 16

År 2013 delas IT-stadens verksamhet upp. Jag väljer att satsa 100% på systemutveckling och mobila lösningar under namnet Apptech. Nu går flyttlasset från en vindsvåning i centrala Hudiksvall till en nybyggd företagslokal på Sjötullsgatan. Domännamnet apptech.se registreras, bolaget KH Internet AB blir nu Apptech 24 AB och jag anställer 3 personer under året. 

2014
Apptech 2014

Kontoret invigs med HT, 70 webblösningar lanserade

Kontoret invigs som vi delar med Internetport och konsulter. Vi utvecklar mobilappar för skolskjutshantering, lagerbesiktning och artikeldatabaser. Vi tar fram hemsidor på Umbraco 4 åt kunder som DollarStore, Sunfab, AL Reklam, Glada Hudik-teatern, Linus Johansson, en stor tillverkare av flaggor i Tyskland, STARK Fasadrenovering samt skolhemsidor åt Uppsala Kommun. Arbetet med LSS-systemet åt A-Assistans som började hos IT-staden fortsätter. Nästa utvecklare anställs och vi är nu 5 anställda. Totalt 70 hemsidor och webbapplikationer är nu i drift hos oss. Här behövdes kompatibilitet för Internet Explorer 8, 9 och 10. Det glömmer vi aldrig!

2015
Apptech 2015

Fler kunder hittar oss och nya produkter lanseras 

Vi fortsätter producera hemsidor åt skolor och en del webbutiker inom ridsport, bokutgivare, inredning och eventfixare. Nya kunder från Ljusdal, Sveg, Stockholm och Örebro väljer att anlita oss. Tjänsten Warehouse Check lanseras för att underlätta besiktning och felanmälan av ställage i lager. Vi tar fram ett matbeställningssystem åt en hemtjänst i Hudiksvall. Vi börjar samarbete med Your Voice i Söderhamn som behöver hjälp med apputveckling. Cordova och ASP.NET MVC5 slog igenom! Vi är nu totalt 6 anställda. 

  

2016
Apptech 2016

Vi flyttar till egna och större lokaler på Kastellvägen 2

År 2016 flyttar vi till våning 2 på Kastellvägen 2 på ca 150 kvm för att kunna växa lite till. Här får vi plats med 14 personer. Flera samarbeten med byrån ohappa startar som vi nu sitter vägg i vägg med. Vi anställer ytterligare en utvecklare och påbörjar arbetet med Timekeeper som en egen produkt för tidrapportering och projekthantering. Vi är nu 7 anställda.

  

2017
Apptech 2017

Timekeeper lanseras, CRM-lösningar och bilverkstäder i fokus

Vi satsar vidare på Timekeeper och anställer ytterligare 2 personer. Nu när vi är ett riktigt team måste vi åka på teambuilding! Vi bygger ett CRM åt hostingföretag i Karlskrona och en mobilapp åt VARTAs bilverkstäder för att registrera batteritester. Vi inleder samarbete med Björn Lundén och påbörjar systemintegrationer för tredjepartsprogram. Hiab kontaktar oss och vi börjar utveckla en app för åkerier. Fakturanr 2 000 skickas. Vi är nu 8 anställda.

  

2018
Apptech 2018

Vi tar över Föreningssupport och anställer 8 personer

Efter ett antal års samarbeten tar vi över Bizsys AB och medlemssystemet Föreningssupport som nu blir ett dotterbolag till Apptech. Vår kund Primass (tidigare LSS-systemet från A-Assistans) får en stor kund vilket ger oss mycket att göra. Vi certifierar oss i Umbraco CMS för att bli ännu vassare inom webb och ta hand om de närmare 100 webbplatserna vi nu sköter om. Vi satsar ordentligt och anställer 8 personer inom ekonomi, support och systemutveckling. Vi ställer ut på Kistamässan och åker på konferens till Barcelona. Vi är nu 16 anställda.

  

2019
Apptech 2019

Större lokaler, kontor i Västerås och nomineras till Årets Småföretag

Vi hyr några extra rum för att få plats och nomineras till Årets Småföretag på Hylla Hudik-galan. En tidigare anställd kommer tillbaka och börjar jobba igen. Appen Team OilQuick lanseras. Vi anställer Kristofers bror Jonatan och öppnar kontor i Västerås. Vi är nu 18 anställda.

  

2020
Apptech 2020

Gasellföretag, ett till våningsplan och pandemi

Dagens Industri utser oss till Gasellföretag 2020. Vi hyr nu även våning 5 på Kastellvägen 2 för att få plats - och vilken utsikt! Men vi får snabbt tänka om pga Coronapandemin. Julfesten blir via Teams. Vi investerar i våra egna produkter och påbörjar en ny version av medlemssystemet samtidigt som Timekeeper nu närmar sig 8 000 användare. Hiab-projektet har blivit en startup, Workify, och nästa satsning drar igång. Vi är nu 21 anställda.

  

2021
Apptech 2021

Timekeeper avyttras, förvärvsbolag blir kunder, nya kontor i Västerås och Hudik 

Timeekeper avyttras till Björn Lundén. Vi utvecklar en ny produkt tillsammans med OilQuick i ett eget dotterbolag - personalappen Easy Staff. Vi jobbar in två större kundkontrakt, Instalco och Bravura. Vi utvecklar intranätsplattformar och lanserar flera webblösningar för förvärvsbolag. Fasadgruppen (ni minns Stark Fasadrenoveringar från 2014?) ger oss utökat förtroende att utveckla fler webblösningar. Kick-off i Västerås och Kistamässan igen. Kontoret i Västerås flyttar till plan 9 på Kopparbergsvägen 27 B. Vi anställer fler webbutvecklare och en operativ chef. Nytt kontor är nu på gång i Hudik och vi utses till Gasellföretag igen. Vi är som mest 22 anställda och 19 efter avyttringen av Timekeeper.

  

2022
Apptech 2022

Vi flyttar till nya lokaler i Hudik med 500 kvm på Kastellvägen 21

Nya kontoret på Kastellvägen 21 i Hudiksvall är nu klart och vi flyttar in i september 2022. 45 webbplatser lanseras detta år och 5 appar på Google Play och App Store får nya versioner. Vi utökar samarbetet med ohappa och blir en teknisk partner. Fakturanummer 8 000 skickas iväg och vi omsätter knappt 16 mkr. Vi anställer tre utvecklare och är nu 4 st på Västeråskontoret och totalt 22 anställda.

  

Nu ser jag fram emot 10 år till!

Behöver du hjälp i det digitala bruset? Hör av dig så skapar vi nästa historia! 👋

 

Kristofer
Kristofer Håde, Application Architect
073-9255396 eller kristofer@apptech.se

Mer läsning

Umbraco Vs Wordpress
Jonatan Håde
Jonatan Håde
19 april 2024

Umbraco vs WordPress: Vem är bäst?

Vilket CMS är det bästa valet för din webblösning? 🤷‍♀️

Umbraco 11
Jonatan Håde
Jonatan Håde
22 december 2022

Umbraco 11 - The Need for Speed 🏄‍♀️

Prestandalyft och nya funktioner i Umbraco CMS 11