CMS-släpp: Umbraco 12!

Jonatan Håde
Jonatan Håde
30 juni 2023


En tekniktung uppdatering med nya API-möjligheter och förbättrad prestanda.
Umbraco 12

Vad är nytt i Umbraco 12?

Äntligen är Umbraco 12 här! En efterlängtad större version som inte kräver underliggande ramverksuppdatering i form av .NET. - Umbraco har ägnat sig åt att fokusera mer på specifika funktioner som är unika för just Umbraco. Den här nya versionen av CMS:et är fullpackad med spännande och innovativa funktioner. Dessutom kan din befintliga Umbraco 11-version enkelt uppgraderas med den nya smidiga uppgraderingsprocessen.

Hantera information enklare

I Umbraco 12 finns det flera spännande nyheter att upptäcka. En av dessa är Content Delivery API, som låter dig hämta Umbraco-innehåll i JSON-format. Det ger dig ett enkelt och effektivt sätt att hämta innehåll från Umbraco och skapa Headless-lösningar.

Headless-approachen möjliggör leverans av innehåll till olika enheter och kanaler, såsom webbplatser, mobilappar, smarta enheter och digitala skärmar. Du kan använda samma innehåll och API för att visa information på olika plattformar utan att uppdatera på flera ställen.


Delad väg till databasen

Umbraco 12 kommer med stöd för Entity Framework Core, vilket innebär att du kan använda ditt eget EF Core-context och utföra det i samma scope/transaktion som övriga umbraco-tjänster.

Du tänka på EF Core som en väg som hjälper till att kommunicera med en databas. Umbraco 12 ger dig möjlighet att använda din egen väg för att prata med databasen och samtidigt vara i samma "område" eller "grupp" som de verktyg och tjänster som Umbraco tillhandahåller. Detta gör det enklare att hantera och göra ändringar i databasen inom samma arbetsflöde och transaktion.


Bättre bildhantering

ImageSharp 3 är en uppdaterad version av ett verktyg för bildhantering inom Umbraco 12. Det ger bättre prestanda, stöd för fler bildformat och ett HMAC-skydd för bildbehandling, som förhindrar manipulering av bildbehandling, som att överbelasta din webbplats genom att skicka en stor mängd bild-URL:er med små skillnader som alla kräver inladdning av bilden.

Den nya versionen är enkel att integrera i dina projekt och ger dig mer flexibilitet och kraftfulla funktioner för att hantera och visa bilder på ett effektivt sätt. ImageSharp 2 går fortfarande bra att använda vid behov.

Umbraco 12 är en STS-version

Umbraco 12 är en STS-version (standard-term support), en kortare version med support i 12 månader.
Umbraco 13 som släpps 14e december 2023 är en LTS-version (long-term support) kommer ha support i 3 år.

Osäker på vilken Umbraco version ni har?

Inte helt lätt att hålla sig uppdaterad på versioner och vilka som är aktuella. Prata med oss så kontrollerar vi vilken Umbraco-version ni har och tar fram en långsiktig planering. Vi erbjuder uppgraderingsprojekt och serviceavtal för löpande uppdateringar av webbplatser.

Kontakta oss så pratar vi mer! 👋

 

Jonatan
Jonatan Håde, Project Manager
Ring eller skicka epost

Mer läsning

Umbraco CMS (1)
Jonatan Håde
Jonatan Håde
10 augusti 2023

Umbraco CMS får höga betyg i G2:s rapport

I G2:s jämförelserapport står det klart att Umbraco överträffar sina konkurrenter

Apptech I Hudiksvall
Apptech
Apptech
21 juni 2023

Halvårskrönika 2023

Halva året har redan passerat och det är dags för oss att reflektera och summera.