AL Reklam & Varta AG

Bilmekanikerns app för att sälja fler bilbatterier

VARTA säljer bilbatterier via grossister till bilverkstäder i hela landet. För att sälja fler bilbatterier inom kedjorna Autoexperten och BDS lanserar man nu en säljtävling där allt börjar med ett batteritest. Vi fick i uppdrag att ta fram en app som alla deltagande verkstäders bilmekaniker ska använda för att spara sina tester - samt uppmana kunderna att byta batteri om testet visar för låg batterikapacitet.

Skicka testresultat till kunden som SMS

Genom att använda appen kan mekanikern skicka testresultatet som SMS till kunden. Är batteriet OK, behöver det laddas eller rekommenderar vi att byta? Verkstadens kontaktuppgifter skickas automatiskt med i SMS:et så kunden enkelt kan återkoppla. Varje test ger mekanikern 1 poäng.

Skanna streckkoden på kundens nya batteri

Om kunden önskar byta batteri registreras batteribytet i appen genom att välja registreringsnumret från kundens tidigare test och det nya batteriets streckkod skannas. Streckkodsskannern matchar mot en databas och känner av vilka streckkoder som är VARTA-batterier. Varje VARTA-batteri ger 3 eller 6 poäng beroende på typ. 

Historik och poängsaldo

Varje mekaniker har sitt personliga konto för att använda appen, vilket är kopplat till verkstaden man arbetar på. All historik över utförda tester och statistik med poängsaldo finns lättillgängligt i en egen vy i appen.

iOS- och Androidversion på flera språk

Appen byggdes både för iOS och Android som en s.k. hybridapp, med språkstöd för svenska, danska och engelska.

Designmockups och koncept från AL Reklam

Vi levererade en komplett lösning där AL Reklam som vår beställare stod för koncept och mockups på design. Lösningen består förutom appen av ett webbgränssnitt där alla verkstäder och användarkonton kan administreras. Här finns även statistik över samtliga verkstäders tester, bilmärken och antal batteribyten.Vill ni också jobba med oss?

Hör av dig!
Menu